Our Recent Posts

Tags

Dank u Corona! U was geweldig!


12 maart 2020, het nieuws dat we onmiddellijk onze studio moesten sluiten sloeg in als een bom... dit bericht kwam vanuit de gemeente. Een dag later volgde ook het hele land... Ik kan me de vele telefoontjes met bezorgde collega yogastudio eigenaars nog goed herinneren, opeens zaten we allemaal in hetzelfde schuitje. Verwarring, onzekerheid, paniek, 'hoe gaan we dit overleven?',... Geen concurrenten, maar mekaars steun op dat moment, dat waren we zeker! Die eerste dagen stonden de tranen me vaak in de ogen, beide zelfstandig en een gezin te onderhouden dat grotendeels leeft van de studio. Hoe gaan we dat doen? Om eerlijk te zijn ging er vanalles door me heen. Een last viel van mijn schouders toen er duidelijk werd dat er steun kwam van de overheid, al bleef de angst voor een addertje onder het gras. Ok, 3 weken, dat halen we dan wel... het werd al gauw bijna 3 maanden. Elke verlenging was weer even een domper, maar na verloop van tijd werd het een gewoonte. Het zal nog wel niet aan ons zijn...

Als yogastudio eigenaar ben je natuurlijk ook -al is dat een vies woord in de yogawereld- ondernemer. En een ondernemer laat het hoofd niet hangen... want dan blijf je simpelweg niet bestaan als een crisis het land overheerst. Dus prijzen wij onszelf gelukkig dat we dat ondernemerschap toch in ons hebben. Deze crisis hebben wij nooit gebruikt als excuus om te zeggen dat de zaken achteruit gaan, integendeel... adrenaline zorgde ervoor dat we alles op alles hebben gezet om er eens zo sterk uit te komen! Niet met minder aanbod, maar met meer!

Hoe hebben we dat gedaan?

Dat online programma, hier moesten we nu echt werk van maken! Het stond al meer dan een jaar op het programma. Dank u Corona! Jij zorgde ervoor dat we na een week al een mooi online aanbod konden aanbieden, Dank u lieve klanten voor de honderden positieve berichtjes over ons online programma! Het gaf ons tonnen energie om er mee verder te gaan!

De lockdown detox, met maar liefst 30 van onze klanten gingen we tijdens de lockdown de uitdaging aan. Een beter periode als deze kon er niet zijn. Een zoom sessie werd gepland, een whatsapp groep opgericht... Iedereen werd op weg gezet en de resultaten waren immens! Meer energie, een gezondere huid en een paar coronakilo's lichter. En ook wij deden mee, onze eetgewoontes zijn nu nog gezonder dan ooit en we staan weer scherp net zoals 20 jaar geleden 😜

Een webshop, doen of niet doen? Toen alle winkels dicht moesten (onze studio was al langer verplicht gesloten) bleven wij achter met een immense stock Rainpharma die we net hadden aangekocht... Extra stress dus... hoe geraken we daar vanaf? Na een paar dagen en nachten hard werken werd ook onze webshop geboren op 19 april! Dank u Corona! Dank u lieve klanten om nog steeds lokaal te shoppen!

Sfeer en gezelligheid, één van onze belangrijkste troeven konden we nu even niet uitspelen, dus gingen we op zoek naar hoe we contact met onze yogi's konden houden, we belden de eerste weken zelfs wat mensen op. Elke dag 2 telefoontjes, dat was ons doel en dat stond als eerste op de agenda :-) Gewoon om een babbeltje te doen, en ook dat gaf zoveel energie! Vooral als het gesprek werd beëindigd met 'bedankt voor het telefoontje'. We hebben in die periode niet iedereen kunnen bellen, maar dat maken we goed op dit moment wanneer we iedereen weer live kunnen zien :-) Dank u Corona! Dank u lieve klanten om ons die extra energieboost te geven!

8 juni 2020, het bericht dat we weer aan de slag mogen, weer een mokerslag... Want de regels zijn zo beperkend dat we aan minder dan halve capaciteit kunnen starten. Een paar minder goeie dagen (laten we eerlijk zijn) volgen. Buiten zijn de regels minder streng, en dan... regen overspoelt ons yogaterras... Volle lessen want iedereen wil aan de slag. Mistevreden yogi's want alles is meteen volboekt. Lessen moeten geannuleerd worden want het regent... De werken die we gepland hadden geraken niet tijdig af, we kunnen nog niet binnen. Mijn energie zakt even onder 0... Paniek neemt weer de bovenhand (dat gaat zo wanneer je energienieveau niet optimaal is). Gaan er mensen afhaken? Vinden ze het buiten wel leuk? Is het niet te koud, te warm, teveel muggen... Wat een yogadocent lijden kan 😅 Maar hey... ook hier komen we door. Ik ben de eerste om te zeggen 'na regen komt zonneschijn' en 'alles komt altijd goed'.

Om deze periode af te sluiten kan ik alvast zeggen dat de corona crisis ons zoveel geleerd heeft en dat we nog steeds staan waarvoor we staan, alleen nog een beetje sterker in een prachtige infrastructuur (want daar werd ook hard aan gewerkt). We zijn er helemaal klaar voor! Vanaf 15/6/2020 gaan we als een pijl!

Ons uurrooster staat op punt en 'we are back in business' 💪

Wees welkom!

 

Studio Pura Vida

0475 29 03 49 (Karl) / 0477 54 01 44 (Katrien)

rek nr Studio Pura Vida IBAN BE37 3631 8781 0228

Duivebergen 2a, 3140 Keerbergen

BTW BE 0727 494 159

  • Facebook
  • Instagram