top of page

Hygiëne op de yogamat


COVID-19 heeft ervoor gezorgd dat we met z’n allen anders zijn gaan leven en met hygiëne zijn gaan omspringen. Het correct desinfecteren van de yogamatten en materiaal is daar een belangrijk punt in geworden. Wat raden wij in de eerste plaats aan wanneer je naar de yogastudio gaat:

  • Neem indien mogelijk steeds je zigen yogamat en materiaal mee naar de studio afhankelijk van voor welke les je ingeschreven bent. Voor Ashtanga of Vinyasa is in het algemeen een yogamat voldoende. Kies hier wel voor een mat die geschikt is voor dit soort intensievere lessen. De Ultra Grippy matten zijn daar helemaal voor gemaakt. Kies je voor Yin of Yin Yang Yoga dan is een BOLSTER of BLOK zeker geen overbodige luxe.

  • Leen je een mat van de studio uit? Zorg dan op zijn minst voor een goede YOGATOWEL die niet wegschuift op je mat. Een YOGATOWEL is specifiek gemaakt om op je yogamat te leggen en is hygiënisch voor jezelf maar ook voor de andere yogi die na je komt. Een gewone handdoek is hiervoor minder geschikt, maar kan eventueel wel dienst doen bij rustige lessen zoals Yin yoga.

  • De meeste studio’s hebben ook een milieuvreindelijke matspray ter beschikking die je kan gebruiken om na de les jouw mat of die van de studio te reinigen. Maak er gebruik van!

Het is zeer belangrijk deze richtlijnen goed op te volgen, het geeft vertrouwen in de studio en bij de andere yogi’s als iedreen de richtlijnen perfect opvolgt!

Je eigen yogamateriaal aankopen? Dat kan je doen via onze WEBSHOP.

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page