Marian Verschoote

docent yin/yang

Enkele jaren terug nodigde een vriendin me uit om mee een yogales te volgen. Dat was een voltreffer van formaat. Yoga bleek een hevig toeslaande verliefdheid die nooit meer is overgegaan. Niet enkel omwille van de oefeningen, waardoor ik – nooit zeer sportief geweest - sterker en leniger werd, maar ook omwille van de filosofische rijkdom van yoga en vooral de mentale impact van een consequente yogapraktijk. Wat je voor je lijf doet, doe je ook voor je hersenen én voor je hart.
Omdat ik na een lange en intense maar voor de gezondheid ondermijnende juridische carrière, een late zwangerschap, en een te vroeg verlies van enkele dierbaren goed besefte hoe belangrijk gezondheid is, verdiepte ik me jarenlang in dat thema. De evidente, maar al te vaak onderschatte verbinding tussen lichaam en geest boeit me mateloos. Ik ontwikkelde een opleidingsprogramma voor bedrijven: ‘mind&body’ -met de vaste klassiekers voeding, beweging, stressbeheersing, maar dan benaderd vanuit een bredere invalshoek - dat ik in diverse workshops en opleidingen mocht geven in verschillende bedrijven.
Yoga werd gaandeweg de perfecte invulling van het onderdeel beweging, ook al is yoga veel meer dan dat…  Ik volgde een opleiding in De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam en kreeg de smaak goed te pakken. Katrien, bij wie ik af en toe lessen had gevolgd, tipte me voor de teachertraining van Joachim Meire, waarvoor ik haar eeuwige dank verschuldigd ben. Leren en ontdekken stopt gelukkig nooit. Inmiddels is het een eer en een genoegen om anderen mee te nemen en te begeleiden bij dit boeiend eindeloos reizen.
Katrien&Karl’s in- en outdoor studio en de inspirerende lessen die ik er zelf volg, is hiervoor een prachtige uitvalsbasis.

marian verschoote.jpg