workshop yoga voor sporters.jpg

Workshop: Yoga voor sporters

zondag 24 mei 2020 14:00 - 17:00

Er zijn heel veel voordelen om yoga toe te voegen aan jouw sport. Het zal je helpen om je lichaam veerkrachtig en de weefsels soepel en elastisch te maken, zodat je blessures kan voorkomen.

Als atleet heb je een bepaald patroon. Soms zit je uren voorovergebogen op een fiets, als loper beweeg je altijd in dezelfde richting. Als tennisspeler of voetballer gebruik je een zijde van je lichaam meer.
Deze bewegingspatronen zetten zich vast in het lichaam. Als sporter gebruik je de grotere spiergroepen die zorgen voor beweging. De kleinere dieperliggende spieren dicht tegen het gewricht zorgen meer voor stabiliteit en worden dikwijls vergeten. Ook de dieperliggende buikspieren zorgen voor die stabiliteit. Als je deze dieperliggende spieren niet traint worden deze lui.
Dus het patroon is dat bepaalde spiergroepen veel werk doen en mogelijks overbelast en stram worden en dat andere delen lui of inactief zijn.
Dit creëert onbalans in ons lichaam.
Ons lichaam is een intelligent systeem dat zich continu aanpast en alles doet om opnieuw naar balans te komen (homeostase).
Als de compensatie blijft duren kan het zijn dat je lichaam dat vroeg of laat niet meer aankan en dat kan leiden tot blessures, slijtage in de gewrichten, peesontstekingen, spierscheuren,…
Wil je dus als sporter jouw trainingen en sportieve doelen behalen is het belangrijk dat je je lichaam opnieuw naar balans brengt en hier kan yoga een grote meerwaarde zijn.
Met yoga gaan we de delen die te hard werken stretchen en de delen die te weinig werken of lui zijn versterken, zodat we opnieuw balans vinden in ons lichaam, met meer gemak kunnen bewegen, de gewrichten soepeler zijn.
Naast de trainingen is rust heel belangrijk als sporter, zodat je lichaam kan herstellen en je goed kan slapen. Yoga heeft een impact op het deel van jouw centraal zenuwstelsel dat voor ontspanning zorgt. Met de ademhaling kunnnen we dat deel aansturen.
Yoga kan dus heel breed ingezet worden en is een absolute meerwaarde voor jouw sport.

In deze workshop gaan we focussen op de hamstrings, de achterste keten en de heupen. Verwacht je aan een mix van dynamische stretches, actieve en passieve houdingen en werk met de tennisballen.

Na deze workshop zal je meer voeling hebben met je eigen lichaam en waar jij rond kan werken.

5 à 10 minuutjes yoga elke dag zal je op termijn goeie resultaten geven zodat je jouw lichaam gezond kan houden en jouw sportieve doelen kan realiseren.

Wanneer: zondag 24 mei 2020
Uur: 14u00-17u00
Prijs: 40€
Docente: Annick Cuvelier (www.yoganicmoves.com)

Inschrijven voor deze workshop kan via: https://puravida.virtuagym.com/webshop

 

Studio Pura Vida

0475 29 03 49 (Karl) / 0477 54 01 44 (Katrien)

rek nr Studio pura Vida IBAN BE37 3631 8781 0228

Duivebergen 2a, 3140 Keerbergen

  • Facebook
  • Instagram