top of page

HANDLEIDING ZOOM

ZOOM handleiding: Veelgestelde vragen
Kopie van YOGA_KINDERYOGA_ PERSONAL TRAI

Wat is ZOOM?

Je kunt er voor kiezen om alleen audio de les te volgen maar het heeft de voorkeur dat de lesgever je ook echt in beeld krijgt. Daartoe heb je dus bij voorkeur een laptop of pc, internet en camera nodig. Je microfoon wordt automatisch ingeschakeld bij inloggen. De docent zal iedereen muten bij aanvang van de les om storende omgevingsgeluiden te vermijden.

Software installeren

Ter voorbereiding van de zoom-sessie kun je gratis de software installeren op het apparaat dat je wilt gebruiken. Afhankelijk van je apparaat gaat de installatie als volgt:

* Android telefoon of tablet: ga je naar de Google Play Store, zoek hier naar zoom cloud meetings app en installeer deze.

*iOS, iPhone of iPad: ga naar de App Store en zoek naar de app Zoom Cloud Meetings. Download en installeer deze.

* Op computer: via webbrowser zoom.us en dan rechts bovenaan klikken op "recources" en "download Zoom client". Volg de instructies en maak je account aan. Zorg ervoor dat je jouw naam gebruikt zodat wij je herkennen als je inlogt. 

Inloggen

  • log in op je pc via puravida.virtuagym.com

  • link naar zoom staat in de geboekte les

  •  Klik op deze link. Je komt nu in de les waarvoor je uitgenodigd bent.

Wat uitleg over je scherm in Zoom

Onderaan het venster van Zoom vind je een balk. Links onderaan zit een microfoon en camera icoontje. Er staat een streep door deze knoppen als je niet hoorbaar en/of zichtbaar bent. Wil je wel weer zichtbaar of hoorbaar zijn klik er opnieuw op. Met deze knoppen kun je ook je audio en video instellingen aanpassen, andere luidspreker, microfoon of webcam kiezen, indien gewenst. Wil je communiceren met tekst klik op Chat (midden onderaan) en typ je bericht; tekst verzenden met de Entertoets. Let op aan wie je iets verstuurd… Rechts bovenaan kun je kiezen voor alleen de spreker in beeld (Speakerview) of iedereen in beeld via kleine schermpjes (Galery). De les beëindigen gaat met Leave Meeting.

Zoom is een Cloud dienst waarmee je een virtuele bijeenkomst kunt houden, in ons geval een online yogales. Alsof je met elkaar in de les zit, maar dan via het internet.

VANAF JUNI BIEDEN WE (VOORLOPIG) GEEN LESSEN MEER AAN VIA ZOOM. CHECK HET ACTUELE UURROOSTER.

Hoe werkt ZOOM?

bottom of page