zoomlessen.png

HANDLEIDING ZOOM

 

Wat is ZOOM?

Zoom is een Cloud dienst waarmee je een virtuele bijeenkomst kunt houden, in ons geval een online yogales. Alsof je met elkaar in de les zit, maar dan via het internet.

Hoe werkt ZOOM?

Je kunt er voor kiezen om alleen audio de les te volgen maar het heeft de voorkeur dat de lesgever je ook echt in beeld krijgt. Daartoe heb je dus bij voorkeur een laptop of pc, internet en camera nodig. Je microfoon wordt automatisch uitgeschakeld bij inloggen.

Software installeren

Ter voorbereiding van de zoom-sessie kun je gratis de software installeren op het apparaat dat je wilt gebruiken. Afhankelijk van je apparaat gaat de installatie als volgt:

* Android telefoon of tablet: ga je naar de Google Play Store, zoek hier naar zoom cloud meetings app en installeer deze.

*iOS, iPhone of iPad: ga naar de App Store en zoek naar de app Zoom Cloud Meetings. Download en installeer deze.

* Op computer: via webbrowser zoom.us en dan rechts bovenaan klikken op "recources" en "download Zoom client". Volg de instructies en maak je account aan. Zorg ervoor dat je jouw naam gebruikt zodat wij je herkennen als je inlogt. 

Inloggen

Als online deelnemer ontvang je een meeting ID 30 minuten voor aanvang van de les. Klik op de link of open je internetbrowser de website van zoom.us (of de app, als je die hebt gedownload volgens de uitleg hierboven) en ga rechts boven in de pagina naar Join a meeting en toets daar het nummer in dat je hebt gekregen. Je komt nu in de les waarvoor je uitgenodigd bent.

Wat uitleg over je scherm in Zoom

Onderaan het venster van Zoom vind je een balk. Links onderaan zit een microfoon en camera icoontje. Er staat een streep door deze knoppen als je niet hoorbaar en/of zichtbaar bent. Wil je wel weer zichtbaar of hoorbaar zijn klik er opnieuw op. Met deze knoppen kun je ook je audio en video instellingen aanpassen, andere luidspreker, microfoon of webcam kiezen, indien gewenst. Wil je communiceren met tekst klik op Chat (midden onderaan) en typ je bericht; tekst verzenden met de Entertoets. Let op aan wie je iets verstuurd… Rechts bovenaan kun je kiezen voor alleen de spreker in beeld (Speakerview) of iedereen in beeld via kleine schermpjes (Galery). De les beëindigen gaat met Leave Meeting.

Studio Pura Vida

0475 29 03 49 (Karl) / 0477 54 01 44 (Katrien)

rek nr Studio pura Vida IBAN BE37 3631 8781 0228

Duivebergen 2a, 3140 Keerbergen

  • Facebook
  • Instagram