top of page
Groepslessen: HTML Embed

Bekijk hieronder het rooster voor Tremelo en het rooster voor Keerbergen.
Bij het boeken van je lessen zal je in het rooster ook steeds kunnen zien op welke locatie de lessen doorgaan.

INSTAGRAM POSTS-2 9.png

PILATES

Pilates is een methode voor het trainen van het hele lichaam die in het begin van de vorige eeuw werd ontwikkeld door Joseph H. Pilates.
De Pilates oefeningen zijn er in de eerste plaats op gericht de regio van de onderrug, buik, bekken en bilspieren te versterken. 
Het is een effectieve en veilige methode die door iedereen kan beoefend worden, ongeacht het fysieke niveau of eerdere bewegingservaring.
De voordelen van Pilates training zijn: een juiste lichaamshouding, een soepele rug, een vrijere ademhaling, het ontwikkelen van sterke èn soepele spieren zonder bulk, spierpijn of blessures. Het is ook een mooie aanvulling op Yoga omdat het je tijdens de yogalessen helpt om je nog meer bewust te zijn van je lichaam.

Bij een Level 1 les wordt er extra aandacht besteed aan de fundamenten van Pilates, dus deze les is toegankelijk voor beginners zonder ervaring.

 

Instappen in een level 2 les kan nadat je eerst al een 10-tal level 1 lessen hebt gevolgd of wanneer je vrij sportief bent of al ervaring hebt met onze dynamische yogalessen zoals Vinyasa en Ashtanga Yoga.

pilates_edited.jpg
yin yoga pose

YIN YOGA

Yin yoga wordt ook al wel eens de yoga van het bindweefsel genoemd. Het is een rustige yogastijl die je uitnodigt om je over te geven en los te laten. We benadrukken de fascia (bindweefsel) door 3-5  minuten in een houding te blijven, onze spieren te ontspannen en daardoor ligamenten en pezen gezond te maken/houden. Volgens Paul Grilley, de grondlegger van Yin yoga is het niet spierkracht die je fit houdt, maar de flexibliteit van je gewrichten en de conditie van je bindweefsel. Geen ingewikkelde houdingen, maar oefeningen die ruimte in je lichaam creëren waardoor je energie weer vrij kan stromen en je geest ontspant.

 

Niveau: soft

YIN AROMA YOGA 

Een prachtige combinatie van Yin Yoga (zie hierboven) met essentiële oliën. Elke les heeft een andere focus waarbij yogahoudingen en essentiële oliën op elkaar zijn afgestemd. Het versnelt of verbetert het vermogen om de gedachtestromen door middel van yogahoudingen en ademhaling te beheersen. Historisch gezien zijn oliën gebruikt om te helpen in het huidige moment te komen en fysieke en emotionele klachten te helen. Bij het combineren van oliën en yoga brengen we de twee disciplines samen om het ontspannende effect te versterken, waardoor je je fysieke gezondheid kunt bevorderen en emotionele blokkades kunt opheffen.

Niveau: soft

20150108 puravida-4-Edit.jpg
20150108 puravida-62-Edit.jpg

YIN YANG YOGA

Alles bestaat uit yin en yang. Yin slaat op de maanenergie, de vrouwelijke energie, rust, het intuïtieve. Yang slaat op de zonne-energie, de mannelijke energie, actie, dynamiek. In onze drukke Westerse maatschappij waar iedereen geleefd wordt door zijn agenda, overheerst de yang energie. Veel mensen voelen dan ook dat hun lichaam niet meer in evenwicht is. Met yin en yang yoga proberen we beide energieën in balans te brengen.De les start met een aantal rustige yinhoudingen die werken op een diepe stretch. Daarna gaan we over naar een yang flow waarbij we de energie in ons lichaam activeren en sluiten terug af met yin en een heerlijk ontspannende savasana.

Niveau: soft/medium

VINYASA YOGA

Laat je iedere keer opnieuw verrassen. Deze les is dynamisch en speels en de asana’s (houdingen) worden beoefend in een vloeiende reeks volgens het ritme van de ademhaling. Tijdens Vinyasa yoga focussen we ons op zowel het versterken als het stretchen van het hele lichaam. Door de verschillende opties in de houdingen is deze les geschikt voor zowel sportieve beginners als gevorderden.

Dynamic Vinyasa yoga is een krachtige stijl, bij de Slow Vinyasa lessen blijven we eerder laag bij de grond en werken we wat langzamer wat deze les zeer meditatief en aardend maakt. 

Niveau: medium/intens

20150108 puravida-163-Edit.jpg
ashtanga yoga

ASHTANGA YOGA

Is een energieke en vloeiende stijl van Yoga. Het is een fantastische oefenvorm met een vaste volgorde van houdingen om een sterk en gezond lichaam te krijgen. De dynamische bewegingen (vinyasa's), houdingen (asana's), kijkrichtingen (drishti's), energiesloten (bandha's) en een daarbijhorende speciale ademhalingstechniek (ujjayi) zijn helend voor lichaam en geest. Het regelmatig beoefenen van Ashtanga yoga neemt onzuiverheden, blokkades, ziektes en pijnen weg die veroorzaakt worden door emoties, spanningen en angsten. Ashtanga yoga is toegankelijk voor de sportieve beginner tot gevorderde yogi.

Niveau: medium/intens

SLOW FLOW

Een zachte langzame yogaflow op het ritme van de adem. De focus ligt hier zowel op het versterken als op het stretchen van het hele lichaam. De 'slow' flow maakt deze les meditatief en aardend.

niveau: soft/medium

20150108 puravida-6-Edit.jpg
20150108 puravida-104-Edit.jpg

CORE POWER

Kracht, conditie en coördinatie verwerkt in 1 effectieve workout van 45'. Je traint vooral je core, met name je onderrug en buikspieren, de basis voor een krachtig en evenwichtig lichaam. Er wordt getraind met de bosu, trx, ballast ball, kettle bell maar ook eigen lichaamsgewicht. Er worden steeds opties gegeven per oefening zodat bijna iedereen kan deelnemen. Het is de ideale workout om snel resultaat te boeken in een toffe groepssfeer.

De bootcamplessen zijn conditioneel iets intensiever en er wordt gebruik gemaakt van het buitenfitness toestel.

Niveau: medium/intens

Groepslessen: ClassesBELANGRIJK OM WETEN:

 • We hanteren steeds een maximum aantal deelnemers per les. Je schrijft je dus best tijdig in maar we vragen wel om verstandig om te springen met je reservaties en geen plaatsen vast te houden, daarmee doe je niemand plezier. Je kan nog altijd boeken tot 5 minuten voor de les start (als er nog plaats is). Een les annuleren kan enkel online via pc of onze app en ten laatste 4 uur voor de les start. Annuleer je later, dan kan je je beurt niet meer recupereren. 

 • Staat er een les volzet? Zet je zeker op de wachtlijst, je krijgt een melding via mail als er een plek is vrijgekomen. 

 • Een les reserveren kan 4 weken op voorhand. Je kan dus je lessen voor een ganse maand al inplannen indien gewenst. 

 • Lessen gaan door vanaf 4 personen. Wordt er een les geannuleerd wegens te weinig deelnemers (of onvoorziene omstandigheden) dan krijg je hiervan een melding via mail. 

 • Op maandag zijn er geen lessen, maar deze dag kan wel af en toe ingevuld worden met specials of workshops

 • Aangekochte beurtenkaarten zijn geldig zoals vermeld (6 maanden voor 5-beurten, 12 maanden voor 10-beurten). Vervallen beurten kunnen om geen enkele reden gerecupereerd worden.

 • Voor de abonnementen geldt een striktere regeling aangezien die voordeliger zijn. Lees hierover meer bij de prijzen

 • Buiten de groepslessen kan je met je credits ook de yogazaal gebruiken voor je eigen practice en dit tijdens onze openingsuren. 

Hoe kies je nu als yoga leek de ideale les uit? 

 • Heel rustig starten, nood aan rust zowel fysiek als mentaal? 
  YIN YOGA
  YIN AROMA YOGA

 • Houd je van afwisseling en heb je zowel nood aan rust als aan dynamiek?
  YIN YANG YOGA

      SLOW FLOW

 • Mag Yoga voor jou dynamisch en krachtig zijn maar toch haalbaar voor de sportieve beginner? 
  VINYASA YOGA
  ASHTANGA YOGA

 • Liever krachttraining in kleine groep en spierversterkend werken (ook geschikt voor beginners)? 
  CORE POWER (deze lessen gaan door in Keerbergen)

Om een plaatsje in je favoriete les te reserveren klik je op onderstaande button "BOEK EEN LES" 

Heb je geen credits (meer)? Klik dan op de button "KOOP HIER JE CREDITS" en betaal online. Nadien kan je meteen reserveren.

Ben je nieuw hier en heb je nog vragen? Kijk even op de FAQ pagina voor een antwoord op de meestgestelde vragen.

Groepslessen: Tekst
bottom of page