HOE KAN IK LES VOLGEN BIJ PURA VIDA?

online yoga Keerbergen en Tremelo.png

VIA ZOOM

 • 1 credit per les

 • log in op je pc via puravida.virtuagym.com

 • link naar zoom staat in de geboekte les

yoga op terras.jpg

IN DE STUDIO

 • 1 credit per les 

 • outdoor max 20 personen

 • indoor max 12 personen

Yoga app studio pura vida Keerbergen en tremelo.png

VIA APP

 • +70 lessen core en yoga

 • 24u 7/7 toegang

 • workouts en oefeningen

 • voedingsplan

We mogen weer!

 • Nu alle fitnesscentra weer open mogen vanaf 9 juni betekent dat ook voor ons dat we weer opnieuw -indien de weersomstandigheden het buiten niet toelaten- onze matten ook terug binnen mogen uitrollen!
  Goed nieuws dus, want nu kunnen we ons uurrooster wat standvastiger houden en ook weer wat extra lessen gaan toevoegen. 
  We mochten al heel wat nieuwe mensen verwelkomen, wij wensen jullie een heel fijne ervaring binnen en buiten in onze studio! Welkom!

  BELANGRIJK OM WETEN:

 • In het rooster is steeds zichtbaar of de les binnen of buiten doorgaat('zaal' of ' terras'), we proberen standaard outdoor en dus 'terras' aan te houden, maar uiteraard kan dit in de loop van de dag wijzigen als de buienradar aangeeft dat het gaat regenen. Als we een wijziging doen krijg je daarvan altijd een mail. 

 • Er zijn 2 lessen die steeds binnen zullen doorgaan (met het schuifraam open en muggenraam erin) en dat is Yin Yoga op woensdagochtend om 10u00 en op donderdagvond om 20u45. En dat omdat we deze 2 lessen zowel live als via zoom streamen en de internetverbinding buiten daarvoor niet altijd geschikt is. Dit blijft zolang er voldoende deelnemers zijn voor de online lessen. Volg je liever Yin Yoga buiten? De les op dinsdagavond om 20u45 en vrijdagochtend om 10u00 is standaard outdoor!

 • Gaat de les in de zaal door? Dan kom je binnen langs de voordeur! Die staat open vanaf 15 minuten voordat de les start. 

 • Gaat de les buiten door? Je komt meteen binnen langs de grote poort en loopt verder naar de Yogatuin. 

 • Buiten hanteren we een maximum aantal van 20 personen, binnen zal dat aantal op maximum 12 liggen! Je schrijft je dus best tijdig in MAAR alleen als je zeker bent! Houd geen plaatsen vast, daarmee doe je niemand plezier. Je kan nog altijd boeken tot 5 minuten voor de les start (als er nog plaats is).

 • Staat er een les volzet? Zet je zeker op de wachtlijst, je krijgt een melding via mail als er een plek is vrijgekomen. Als de weersomstandigheden onzeker zijn dan staat het maximum aantal op 12, blijft het toch droog dan verhogen wij dit aantal naar 20 en kan het dus ook zijn dat er in de loop van de dag extra plaatsten beschikbaar komen. Hou hier rekening mee! 

 • Inschrijven kan ten vroegste 8 dagen op voorhand. Staat er bij een les 'te vroeg om te boeken' dan moet je dus nog even wachten ;-) 

 • Lessen gaan door vanaf 5 personen. Wordt er een les geannuleerd wegens te weinig deelnemers dan krijg je hiervan een melding via mail. Al denken we dat dit niet zal gebeuren.

 • Op maandag en zaterdag zijn er geen lessen, maar deze dagen kunnen wel af en toe ingevuld worden met specials of workshops. 

 • Joepie! Onze Yin Aroma lessen komen ook terug, op dinsdagavond om 20u45 en op vrijdagochtend om 10u00! De komende weken gaan we ons tijdens de Yin Yogalessen toespitsen op de 5 elementen hout, vuur, water, metaal en aarde en hun bijhorende organen. Tijdens Yin aroma Yoga maken we gebruik van bijpassende essentiële oliën en roomsprays (ook bij ons verkrijgbaar). Ook zeer leuke lessen om je eigen element te herkennen en erover bij te leren! 

 • Fysieke adjustments laten we nog even achterwege (uit respect voor iedereen), maar gelukkig zijn we zeer goed in het geven van voldoende verbale aanwijzingen. Deze hebben sowieso onze voorkeur, op die manier leer je zelf je eigen lichaam beter voelen en ervaren. 

 • Van 1 tot 12 juli zal het uurrooster beperkter zijn wegens vakantie. Als we mogen vertrekken ;-)

 • Heb je nog beurten van vorig jaar? 
  Dan kan je deze opgebruiken uiterlijk tot 1/11/2021.
  Nieuwe beurtenkaarten blijven uiteraard geldig zoals vermeld (6 maanden voor 10-beurten, 1 jaar voor 20-beurten).

   

Om een plaatsje in je favoriete les te reserveren klik je op onderstaande button "BOEK EEN LES" 

Heb je geen credits (meer)? Klik dan op de button "KOOP HIER JE CREDITS" en betaal online. Nadien kan je meteen reserveren.

Ben je nieuw hier en heb je nog vragen? Kijk even op de FAQ pagina voor een antwoord op de meestgestelde vragen.

 
20150108 puravida-196-Edit.jpg

YIN YOGA

Yin yoga wordt ook al wel eens de yoga van het bindweefsel genoemd. Het is een rustige yogastijl die je uitnodigt om je over te geven en los te laten. We benadrukken de fascia (bindweefsel) door 3-5  minuten in een houding te blijven, onze spieren te ontspannen en daardoor ligamenten en pezen gezond te maken/houden. Volgens Paul Grilley, de grondlegger van Yin yoga is het niet spierkracht die je fit houdt, maar de flexibliteit van je gewrichten en de conditie van je bindweefsel. Geen ingewikkelde houdingen, maar oefeningen die ruimte in je lichaam creëren waardoor je energie weer vrij kan stromen en je geest ontspant.

 

Niveau: soft

YIN YOGA ( +AROMA)

Een prachtige combinatie van Yin Yoga met essentiële oliën. Elke les heeft een andere focus waarbij yogahoudingen en essentiële oliën op elkaar zijn afgestemd. Het versnelt of verbetert het vermogen om de gedachtestromen door middel van yogahoudingen en ademhaling te beheersen. Historisch gezien zijn oliën gebruikt om te helpen in het huidige moment te komen en fysieke en emotionele klachten te helen. Bij het combineren van oliën en yoga brengen we de twee disciplines samen om het ontspannende effect te versterken, waardoor je je fysieke gezondheid kunt bevorderen en emotionele blokkades kunt opheffen.

Niveau: soft

20150108 puravida-165-Edit.jpg
20150108 puravida-83-Edit.jpg

YIN YANG YOGA

Alles bestaat uit yin en yang. Yin slaat op de maanenergie, de vrouwelijke energie, rust, het intuïtieve. Yang slaat op de zonne-energie, de mannelijke energie, actie, dynamiek. In onze drukke Westerse maatschappij waar iedereen geleefd wordt door zijn agenda, overheerst de yang energie. Veel mensen voelen dan ook dat hun lichaam niet meer in evenwicht is. Met yin en yang yoga proberen we beide energieën in balans te brengen.De les start met een aantal rustige yinhoudingen die werken op een diepe stretch. Daarna gaan we over naar een yang flow waarbij we de energie in ons lichaam activeren en sluiten terug af met yin en een heerlijk ontspannende savasana.

Niveau: soft/medium

VINYASA YOGA

Vinyasa yoga is gebaseerd op Ashtanga yoga met het verschil dat ipv een vaste serie oefeningen elke les anders is. Laat je dus iedere keer opnieuw verrassen. Deze les is dynamisch en speels en de asana’s (houdingen) worden beoefend in een vloeiende reeks volgens het ritme van de ademhaling. Tijdens een Vinyasa yoga les worden de organen en spieren gezuiverd, komt je geest tot rust en je concentratie verbetert. Door de verschillende opties in de houdingen is deze les geschikt voor zowel sportieve beginners als gevorderden.

Niveau: medium/intens

20150108 puravida-62-Edit.jpg
20150108 puravida-181-Edit.jpg

ASHTANGA YOGA

Is een energieke en vloeiende stijl van Yoga. Het is een fantastische oefenvorm met een vaste volgorde van houdingen om een sterk en gezond lichaam te krijgen. De dynamische bewegingen (vinyasa's), houdingen (asana's), kijkrichtingen (drishti's), energiesloten (bandha's) en een daarbijhorende speciale ademhalingstechniek (ujjayi) zijn helend voor lichaam en geest. Het regelmatig beoefenen van Ashtanga yoga neemt onzuiverheden, blokkades, ziektes en pijnen weg die veroorzaakt worden door emoties, spanningen en angsten. Ashtanga yoga is toegankelijk voor de sportieve beginner tot gevorderde yogi.

Niveau: medium/intens

YOGILATES

Yogilates is een combinatie van  yogahoudingen en pilatesoefeningen. Er wordt geoefend op kracht, flexibiliteit, evenwicht en ademhaling. Een workout die je lichaam verstevigt en je geest vrijmaakt. Ontspanningsoefeningen en spierversterkende oefeningen worden met elkaar afgewisseld. Een verbeterde lichaamshouding, strakker lichaam en het gevoel van totale ontspanning zijn de elementen die deze les tot een succes maken.

Niveau: medium

20150108 puravida-163-Edit.jpg
20150108 puravida-138-Edit.jpg

CORE/ BOOTCAMP

Kracht, conditie en coördinatie verwerkt in 1 effectieve workout van 45'. Je traint vooral je core, met name je onderrug en buikspieren, de basis voor een krachtig en evenwichtig lichaam. Er wordt getraind met de bosu, trx, ballast ball, kettle bell maar ook eigen lichaamsgewicht. Er worden steeds opties gegeven per oefening zodat bijna iedereen kan deelnemen. Het is de ideale workout om snel resultaat te boeken in een toffe groepssfeer.

De bootcamplessen zijn conditioneel iets intensiever en er wordt gebruik gemaakt van het buitenfitness toestel.

Niveau: medium/intens