top of page
cacao.png

Reis mee naar binnen, verbind met jezelf, je hart, de mensen om je heen en geef jezelf een avond cadeau die volledig in het teken staat van heling en transformatie.

Graag nodigen we je uit voor een cacao ceremonie op vrijdag 3 mei 2024.

Cacao wordt al eeuwenlang gebruikt. Het gebruik dateert terug naar de oude Maya’s. In deze cultuur wordt cacao ook wel een plantmedicijn genoemd. Cacao heeft namelijk de eigenschap dat het ons hart opent, waardoor we diep kunnen verbinden met onszelf, we inzicht krijgen in onze patronen, bepaalde emoties die we wellicht onderdrukken, en/of in onze wensen, verlangens en behoeften. Cacao help ons om inzicht te krijgen, ons bewustzijn te vergroten en liefde voor onszelf en de mensen om ons heen te cultiveren. Cacao is voedend en helend voor lichaam, geest en ziel en ondersteunt ons op ons pad van persoonlijke ontwikkeling en groei.
In een cacao ceremonie wordt cacao op een bewuste en mindful manier gedronken. Daarnaast worden er verschillende practices aangeboden, waaronder meditatie, ademwerk, soundbath, movements, reflectie, delen en verbindende opdrachten. Elke cacao ceremonie is uniek, en tijdens deze avond nemen we je mee op een helende reis. Deelnemers ervaren een cacao ceremonie vaak als verbindend, liefdevol, helend, vreugdevol, en warm. Na afloop ervaren ze vaak een zeer licht, kalm en tevreden gevoel van binnen en hebben mensen vaak inspiratie gekregen.

Wie kan er deelnemen aan een cacao ceremonie:
In principe is iedereen welkom om deel te nemen aan een cacao ceremonie. Echter zijn er een paar gevallen, waarin we adviseren om eerst contact met ons op te nemen, voordat je deelneemt aan een cacao ceremonie bij:


1) psychoses;
2) ernstige hart – en bloeddrukproblemen;
3) anti-depressiva gebruik;
4) zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft.

Lege maag
Cacao wordt normaal op een lege maag gedronken. Dit betekent dat het het beste is om 1,5-2 uur voorafgaande aan de cacao ceremonie niks meer te eten. Ook adviseren wij – als het lukt - om gedurende de dag vegetarisch te eten.

Praktische informatie
Wanneer: Vrijdag 3 Mei van 19.30-21.30 uur
Waar: Yogastudio Pura Vida Tremelo
Kosten: € 45 euro


Inschrijven: schrijf je in door:


1) een e-mail te sturen aan: homeofshivay@gmail.com; en
2) de kosten voor de workshop over te maken naar: Shivay VOF, BE60 7350 6394 0970, onder vermelding van ‘Cacao ceremonie 3 mei 2024’.

Deze cacao ceromonie wordt gefaciliteerd in het Engels

Deze cacao ceremonie wordt begeleid door Sachin Sehgal en Lenneke Sicking.


Sachin - geboren en opgegroeid in India - stond vanaf zijn vroege jeugd al in contact met spiritualiteit. Hierdoor kwam hij al vroeg in aanraking met verschillende practices en integreert hij deze tot de dag van vandaag in zijn dagelijkse leven. Het is zijn missie om de verschillende practices met zoveel mogelijk mensen te delen. Sachin is gecertificeerd sound healer, mindfulness coach en breathwork (rebirthing techniek) facilitator.


Lenneke - geboren en opgegroeid in Nederland - kwam wat later in aanmerking met spiritualiteit. Het was door een yoga retreat in 2018 dat ze voor het eerst in haar leven echte rust, kalmte, vrede en vreugde ervaarde. Sindsdien is ze niet meer van dit pad afgeweken. Ondertussen is ze gecertificeerd yoga docent, sound healer en begeleid ze (jong)volwassenen in hun persoonlijke ontwikkeling vanuit haar coachingsbedrijf.

bottom of page