top of page
cacao.png

Reis mee naar binnen, verbindt met jezelf, je hart, en geef jezelf een avond cadeau die volledig in het teken staat van ontspanning, en het omarmen van jouw liefde. 

Graag nodig ik je uit voor deze Yoga Special op 13 november 2023, waarin we een hartopenende yoga practice combineren met het drinken van het plant medicijn cacao en we een hartverwarmende en helende reis naar binnen gaan maken. 

Cacao wordt al eeuwenlang gebruikt. Het gebruik dateert terug naar de oude Maya’s. In deze cultuur wordt cacao ook wel een heilig plantmedicijn genoemd. Cacao heeft namelijk de eigenschap dat het ons hart opent, waardoor we diep kunnen verbinden met onszelf, we inzicht krijgen in onszelf, onze patronen, bepaalde emoties die we wellicht onderdrukken, en/of in onze wensen, verlangens en behoeften. Cacao help ons om inzicht te krijgen, ons bewustzijn te vergroten en liefde voor onszelf en de mensen om ons heen te cultiveren. Cacao is voedend en helend voor lichaam, geest en ziel en ondersteunt ons op ons pad van persoonlijke ontwikkeling en groei. 

In deze Yoga Special gaan we het hart openende effect van cacao versterken door het drinken van de cacao te combineren met een zachte en ontspannende hart openende yoga practice. Daarnaast worden er ademhalingstechnieken, en een geleide meditatie aangeboden en is er ruimte voor reflectie. Door het combineren van deze practices, maken we een hartverwarmende en helende reis naar binnen. Deelnemers ervaren een dergelijke Yoga Special vaak als verbindend, liefdevol, helend, warm, en vreugdevol. Na afloop ervaren ze vaak een licht, kalm, ontspannen, en tevreden gevoel van binnen en hebben mensen vaak inspiratie gekregen. 

Voor wie is deze avond geschikt?
In principe is iedereen welkom om deel te nemen aan deze Yoga Special. Echter zijn er een paar gevallen, waarin we adviseren om eerst contact met Lenneke op te nemen, voordat je deelneemt: 
1) bij psychoses; 
2) bij ernstige hart – en bloeddrukproblemen; 
3) bij gebruik van antidepressiva; 
4) bij zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft. 

Lege maag
Cacao wordt normaal op een lege maag gedronken. Dit betekent dat het het beste is om 1,5 - 2 uur voorafgaande aan de Yoga Special niks meer of heel licht te eten. Ook is het aan te raden – als het lukt - om gedurende de dag vegetarisch te eten. 

Praktische informatie
Wanneer: maandag 13 november van 19.30 – 21.30 uur
Waar: Pura Vida, Keerbergen
Kosten: € 40 euro, inclusief cacao en ingrediënten. 

Inschrijven door: 
1) een e-mail te sturen aan: homeofshivay@gmail.com; en
2) de kosten voor de workshop over te maken naar: Shivay VOF, BE60 7350 6394 0970, onder vermelding van ‘Yoga Special Pura Vida 13 nov 2023’.

Deze yoga special wordt begeleid door Lenneke Sicking. Lenneke is yogadocent bij Pura Vida. Samen met haar partner – Sachin Sehgal – verzorgt ze maandelijks cacao ceremonies, waarin het drinken van cacao wordt gecombineerd met verschillende practices. Ook is ze een gecertificeerd sound healer en begeleidt ze (jong)volwassenen in hun persoonlijke ontwikkeling vanuit haar coachingsbedrijf. 

bottom of page