top of page

Yoga voor de peri-/menopauze Workshops

Fit, energiek, gezond en dichtbij jezelf na je 40e

Ben jij een vrouw van 40 of ouder? Dan nodigen we je graag uit voor een uniek traject in onze studio: ‘Yoga voor de peri-/menopauze’. 5 vrijdagavonden lang verdiep je je tijdens dit traject in alle veranderingen die bij het leven na je 40e horen. De fysieke, maar ook de mentale en emotionele. We nodigen je uit om jezelf helemaal te (her)ontdekken. Zodat je voortaan keuzes kan maken die écht bij je passen, en je fit, energiek en gezond begint aan je tweede levenshelft. 

Samen met Inge Delva – De Yogacoach – ga je aan de slag met theoretische informatie, zelfreflectie, meditatie, ademhalingsoefeningen en natuurlijk heel wat yoga. Van vinyasa over yin en restorative tot yoga nidra. 

Het resultaat: na dit traject weet je wat er op je afkomt in deze belangrijke levensfase, en hoe je jezelf hierin – dankzij yogatechnieken – kan ondersteunen. Meer grip op je leven dus, inclusief alle daarbij horende symptomen.

Voor wie?

  • Voor vrouwen vanaf 40

  • Een beetje yogaervaring is fijn, maar beginners zijn ook welkom

  • Heb je blessures of pijn? Laat het dan zeker weten, zodat we hiermee rekening kunnen houden. 

 

Wat mag je verwachten?

Starten doen we in elke sessie met een woordje uitleg over het thema, een reflectieoefening of meditatie, om daarna onze mat op te zoeken voor een aangepaste practice. Je krijgt een pdf mee naar huis over het onderwerp van de dag, soms gecombineerd met oefeningen waar je thuis mee aan de slag kan.

23 september 2022: omarm verandering

Na je 40e verandert er heel wat in je lichaam. Maar wat precies? En hoe ga jij daarmee om? In deze workshop spelen we met verandering. En nodigen we je uit om te reflecteren: wat doet het met je? En hoe kan je verandering nog meer omarmen in je leven? Op het einde brengt een heerlijke yoga nidra je in diepe ontspanning.

30 september 2022: (her)ontdek jezelf

Vergeet de term ‘midlife crisis’, wij noemen het liever een ‘midlife awakening’. Weet jij nog wie je diep vanbinnen bent? Wat jou energie geeft en wat net niét? En welke waarden jij eigenlijk belangrijk vindt? Tijdens deze workshop ga je op zoek naar antwoorden. De tools: zelfreflectie, een zachte practice, een techniek die ‘flowschrijven’ heet en de diepe ontspanning van restorative yoga. 

1 oktober 2022: blijf flexibel, mobiel én sterk

Je lijf wil ook wat. En naarmate het ouder wordt, heeft het andere dingen nodig dan vroeger. We verkennen we de flexibiliteit van je spieren, en de mobiliteit van je gewrichten. Maar we integreren ook subtiele, haalbare krachtoefeningen die je helpen om spiermassa te behouden en je beschermen tegen osteoporose. Bang dat deze practice te intens voor je zal zijn? Niet nodig. We stemmen alles af op de deelnemers.

21 oktober 2022: hou je brein gezond 

Wist je dat er voor elke man met Alzheimer twee vrouwen zijn met dezelfde diagnose? En dat de basis daarvoor vaak gelegd wordt in wat we de perimenopauze noemen? Dat is de periode voorafgaand aan de menopauze, die wel tot 10 jaar kan duren. Gelukkig kan je zelf veel doen om je brein gezond te houden. Dat mindfulness, meditatie en yoga in deze workshop een prominente plaats innemen, mag niet verbazen.

28 oktober 2022: herstel je nachtrust

Veel vrouwen merken dat ze vanaf hun 40e slechter beginnen te slapen. Ligt het aan opvliegers of nachtelijk zweten? Of houdt stress je wakker? We gaan op zoek naar de slaapsaboteurs in je leven, brengen je slaappatroon in kaart én zetten stappen om je slaap te herstellen. We leren je ook een set simpele yogaposes aan die je voortaan elke avond kan doen voor het slapengaan. 

Prijs & praktische info:

De 5 workshops vormen een traject. Volg je ze allemaal, dan weet jij straks perfect hoe je energiek en in balans begint aan de tweede helft van je leven. En heb je heel wat tools in handen om goed voor jezelf te zorgen en van daaruit slimme keuzes te maken. Volg je echter liever één of enkele workshops? Dat kan ook.

 

Prijs voor het traject:

312 euro inclusief btw – early bird (inschrijven vóór 1/9/2022) 280 euro per persoon

Prijs voor een losse workshop

70 euro inclusief btw

 

Data:

Vrijdag 23 en 30 september en 7, 21 en 28 oktober 2022

Telkens van 19 – 21 uur

Locatie:

Pura Vida

Duivebergen 2A

3140 Keerbergen

 

Docent:

Inge Delva, De Yogacoach – www.deyogacoach.be – Instagram - Facebook

Workshops: Classes
De yogacoach - JV Photography 12.jpg
bottom of page