Our Recent Posts

Tags

Altijd moe door slecht te slapen? Ga vlot naar dromenland dankzij deze tips:


Iedereen is wel eens moe. Vermoeidheid kan ontstaan door een korte nacht of juist een lange actieve dag. Veelal kan je door een paar nachten goed slapen, ook wel in de volksmond bijtanken genoemd, weer energie bijladen. Echter wanneer je langdurig vermoeid bent en er daardoor last van krijgt in je dagelijkse bezigheden dan kan dit een probleem worden. De benodigde slaap is voor elk individu anders, maar het gemiddelde voor volwassenen is 7-9 uur. Ben je langdurig moe dan kan het serieuze consequenties hebben voor jouw gezondheid en kan het invloed hebben op je productiviteit en mogelijk leiden tot overgewicht. Slecht slapen is vaak de oorzaak van vermoeidheid. Probeer daarom deze tips: - Zorg voor een stille, donkere en koele slaapkamer. - Zorg voor een comfortabel bed en een frisse en opgeruimde slaapkamer. - Minimaliseer het gebruik van beeldschermen. Voor de tv of laptop hangen lijkt misschien ontspannend, maar blauw licht die beeldschermen afgeven kan onze slaap beïnvloeden. Dit komt omdat ze de circadiaan klok (dag en nacht ritme) verstoren en een weksignaal geven. Advies is om minimaal een half uur voor het slapen gaan je smartphone, laptop, tv enz. uit te zetten. - Drink geen cafeïne na 14 uur s middags. - Drink geen alcohol. Alcohol is een goed middel om in slaap te vallen, maar op je slaapkwaliteit heeft alcohol een zeer negatieve invloed. - Mogelijk ervaar je een hoge drempel om te bewegen als je al moe bent, maar doe het toch! Van bewegen krijg je namelijk energie. Bewegen in het groen heeft de voorkeur. Intensief sporten is niet per definitie noodzakelijk, maar probeer minstens vijf keer per week een half uur te bewegen. Dit mag dus ook wandelen, fietsen of een andere vorm van bewegen met lage intensiteit zijn. Met onze online app kan je ook onbeperkt gebruik maken van onze yogalessen, kies hier zeker voor de 20 minuten durende 'goodnight yoga sessie' en slaap lekker :-) - Manage je stress. Doe activiteiten die je leuk vindt en energie van krijgt. - Plan dutjes als je niet voldoende uren slaapt om je slaapschuld af te betalen.

"Slaap is de beste meditatie"

Kan je nog iets extra gebruiken om beter de slaap te vatten?

Dan hebben wij voor jou een ritueel opgesteld voor een heerlijke nachtrust:

Begin je avondritueel telkens met een capsule Omega zen met saffraan. Doe dit minstens 6 weken lang.

Neem je graag nog een douche voor het slapengaan? Bonsoir therapy shower wash bevat een unieke mix van essentiële oliën die binnen de aromatherapie bekend staan om hun rustgevende eigenschappen.

Met behulp van een Aroma Diffuser kan je een ontspannende geur in je slaapkamer verstuiven. Kies voor in de diffuser de set Sleep & relaxation Essential oils (set van 3) en breng wanneer je in bed stapt een paar druppels pure essentiële olie van lavendel aan op je voetzolen. En -last but not least- drink je een glaasje Yoga (kuur van 10 dagen) vlak voor je je nachtlampje uitknippert. Doe dit 1 tot 2 kuren van een maand na elkaar voor een optimaal resultaat (Yoga kuur van 30 dagen).

Slaap zacht!

 

Studio Pura Vida

0475 29 03 49 (Karl) / 0477 54 01 44 (Katrien)

rek nr Studio Pura Vida IBAN BE37 3631 8781 0228

Duivebergen 2a, 3140 Keerbergen

BTW BE 0727 494 159

  • Facebook
  • Instagram