top of page

Altijd moe door slecht te slapen? Ga vlot naar dromenland dankzij deze tips:


Iedereen is wel eens moe. Vermoeidheid kan ontstaan door een korte nacht of juist een lange actieve dag. Veelal kan je door een paar nachten goed slapen, ook wel in de volksmond bijtanken genoemd, weer energie bijladen. Echter wanneer je langdurig vermoeid bent en er daardoor last van krijgt in je dagelijkse bezigheden dan kan dit een probleem worden. De benodigde slaap is voor elk individu anders, maar het gemiddelde voor volwassenen is 7-9 uur. Ben je langdurig moe dan kan het serieuze consequenties hebben voor jouw gezondheid en kan het invloed hebben op je productiviteit en mogelijk leiden tot overgewicht. Slecht slapen is vaak de oorzaak van vermoeidheid. Probeer daarom deze tips: - Zorg voor een stille, donkere en koele slaapkamer. - Zorg voor een comfortabel bed en een frisse en opgeruimde slaapkamer. - Minimaliseer het gebruik van beeldschermen. Voor de tv of laptop hangen lijkt misschien ontspannend, maar blauw licht die beeldschermen afgeven kan onze slaap beïnvloeden. Dit komt omdat ze de circadiaan klok (dag en nacht ritme) verstoren en een weksignaal geven. Advies is om minimaal een half uur voor het slapen gaan je smartphone, laptop, tv enz. uit te zetten. - Drink geen cafeïne na 14 uur s middags. - Drink geen alcohol. Alcohol is een goed middel om in slaap te vallen, maar op je slaapkwaliteit heeft alcohol een zeer negatieve invloed. - Mogelijk ervaar je een hoge drempel om te bewegen als je al moe bent, maar doe het toch! Van bewegen krijg je namelijk energie. Bewegen in het groen heeft de voorkeur. Intensief sporten is niet per definitie noodzakelijk, maar probeer minstens vijf keer per week een half uur te bewegen. Dit mag dus ook wandelen, fietsen of een andere vorm van bewegen met lage intensiteit zijn. Met onze online app kan je ook onbeperkt gebruik maken van onze yogalessen, kies hier zeker voor de 20 minuten durende 'goodnight yoga sessie' en slaap lekker :-) - Manage je stress. Doe activiteiten die je leuk vindt en energie van krijgt. - Plan dutjes als je niet voldoende uren slaapt om je slaapschuld af te betalen.

"Slaap is de beste meditatie"

Kan je nog iets extra gebruiken om beter de slaap te vatten?

Dan hebben wij voor jou een ritueel opgesteld voor een heerlijke nachtrust:

Begin je avondritueel telkens met een capsule Omega zen met saffraan. Doe dit minstens 6 weken lang.

Slaap zacht!

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page