top of page

BOOST JE MICROBIOOM...


JE MICROBI'WAT'?

Kort uitgelegd:

Het microbioom is een hardwerkende bacteriebevolking in je darmen. Hoe meer verschillende bacteriën er in onze darmen wonen, hoe beter dat is voor onze gezondheid. Zo is ondertussen al wel duidelijk geworden dat antibiotica en veelvuldige medicatie een enorme aanslag is op je gezondheid.

Hoe kun je dan wel je microbioom positief beïnvloeden?


Wij sommen het graag voor je op:


✓ Vermijd overmatige blootstelling aan zon, maar zorg dagelijks voor voldoende daglicht (ga naar buiten). Voldoende daglicht bepaalt namelijk het dag-en nachtritme (serotonine en melatonine) en de aanmaak van vitamine D. De zon is namelijk de belangrijkste oorzaak van huidveroudering. Omdat voorkomen beter is dan genezen, is het belangrijk om altijd een goede zonnecrème te gebruiken. Zoals Natural Daylight Defence, een 100% natuurlijke formule met UVA en UVB filter en SPF30.

Een tandje bijsteken? Door elke dag een zakje A.A.P (Anti-Aging Powder) in te nemen, ons revolutionair voedingssupplement op basis van viscollageen, geef je je huid de ultieme boost van binnenuit. Zo houd je ze jong, elastisch en gezond.


✓ Stop met roken (vrije radicalen). Vrije radicalen ontstaan onder invloed van roken, stress, zon, overmatig sporten, diëten, milieuverontreiniging en ongezonde eet- en leefgewoontes. Vrije radicalen tasten het immuunsysteem aan en leiden onder andere tot vermoeidheid en voortijdige veroudering. Anti-oxidanten neutraliseren vrije radicalen door elektronen af te staan aan de onstabiele vrije radicalen. Op die manier maken anti-oxidanten de vrije radicalen onschadelijk. Een voedingssupplement zoals High Tech AOX kan een aanvulling zijn op antioxidanten die van nature voorkomen in een gezonde voeding.


✓ Tracht 30 minuten per dag matig intensief te bewegen voor een betere bloedcirculatie en darmperistaltiek. Wissel krachttraining voor het versterken van je spieren af met zachte rekoefeningen zoals Yoga om je lichaam soepel te houden. Dit kan je doen door je in te schrijven in je favoriete sportclub of Yogastudio of door zelf thuis aan de slag te gaan met bijvoorbeeld een online programma zoals onze Studio Pura Vida app.


✓ Vermijd synthetische schoonmaakproducten en geurstoffen voor het interieur (zoals geurstokjes) maar kies voor biologische varianten of natriumbicarbonaat. Verstuif natuurlijke essentiële oliën, deze hebben een terapeutisch effect en dompelen je woning onder in een heerlijke geur.


✓ Hetzelfde geldt voor lichaamsverzorging. Chemische producten zijn hormoonverstorend en richten na langdurig gebruik, heel wat schade aan in je lichaam. Kies voor natuurlijke lichaamsverzorging zonder schadelijke ingrediënten (deze vind je niet in de supermarkt!). RainPharma is een Belgisch bedrijf en brengt de natuurlijke schoonheid van jouw huid naar boven met een 100% plantaardig gelaat- en lichaamsritueel. Neem je huidige verzorgingsritueel onder de loep en controleer de ingrediëntenlijsten. Volgende ingrediënten horen echt NIET thuis in huidverzorgingsproducten:

❌ Natrium lauryl sulfaat en andere strippende schuimmakers

❌ Parabenen, phenoxyethanol en andere agressieve bewaarmiddelen

❌ Polyetheenglycol (PEG) en polysorbaten

❌ Carbomeren, DEA en acrylaten

❌ Minerale olën, paraffine en siliconen

❌ Parfum en kleurstoffen (fragrance, CI + nummer)

In onze webshop vind je alleen maar lichaamsproducten met natuurlijke ingrediënten die je kan aflezen in de ingredientenlijsten. Een tip: download de app 'YUKA' en scan hierin je huidige producten, leer eruit wat beter kan of vervangen moet worden. Zo maak jij de beste keuze voor jou lichaam! Ook voeding kan je hier scannen en analyseren.


✓ Zoek meer contact met de natuur, ga tuinieren, aarden, buiten spelen, zoek contact met dieren. Deze zorgen allemaal voor meer variatie van onze microbiële zoo en verlagen het stressniveau. Dit is dan ook de reden waarom we een prachtige buitenzone en een zensportplatform hebben gecreëerd. Alles voor jouw gezondheid!


✓ Denk eraan dat je gedachten ook een belangrijke factor zijn in je welbehagen. Yoga kan een grote hulp zijn om regelmatig de shift te maken tussen de hectiek van de dag en de rust die Yoga je kan geven. Stress en levenshouding zijn enorm van invloed op het ontstaan van ziekten en het verloop ervan.


Vond je deze blog interessant? Deel hem dan verder en geef ons een hartje 🖤 hieronder.Comments


Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page