top of page

4 Tips tegen gezwollen benen en voeten


Tijdens de warme zomermaanden kunnen we sneller last krijgen van gezwollen benen en voeten. Gelukkig is dat meestal onschuldig en kunnen we mits het toepassen van een aantal tips de zwellingen verminderen of voorkomen.

  1. Zorg voor voldoende beweging. Wanneer je je benen gebruikt gaan de grote beenspieren als een pomp werken. Doordat ze afwisselend op de aders en lymfevaten drukken stuwen ze bloed richting het hart. Wanneer je echter te weinig beweegt valt dat mechanisme weg. Weinig bewegen heeft dus een nadelig effect op de bloeddoorstroming in je benen en kan zware benen en gezwollen voeten veroorzaken. Voldoende bewegen is dus de boodschap!

  2. Door het nemen van wisseldouches of een verfrissend voetbad kan je je oververhitte voeten afkoelen en ontzwellen. Vul een voetbad of de Never Ending Circle (tot schoenmaat 47) met lauw water en voeg er een scheutje Revitalising Foot Bath Oil aan toe. Dompel je voeten in het verkwikkende water en laat ze even weken. Met Skin Wash Peppermint geniet je van het ultieme verfrissende effect. Met de Refreshing Foot Massage Oil geef je je voeten nog een extra verfrissing en verzorging. Je voeten kan je nadien nog even afspoelen of meteen droogdeppen om de olie verder te laten inwerken. Wat een verademing :-)

  3. Drink voldoende water en let op je voeding, vooral op het gebruik van zout! Zout houdt vocht vast en daarnaast is veel suiker ook niet goed! Suiker zorgt voor de aanmaak van insuline en dat vermindert de afvoer van vocht. Wat wel goed is zijn eiwitten, in combinatie met minder suikers zorgt het ervoor dat vocht uit je lichaam wordt verwijderd. Een kuur met het Smart Nutrition Project zorgt ervoor dat je gezonder gaat eten, veel water drinkt, suikers elimineert en eiwitten toevoegt.

  4. Als je gaat slapen kan je best je benen wat hoger leggen dmv een beenkussen of de Yogapose 'Legs up the wall' uitvoeren. Het komt erop neer dat je je benen hoger legt dan je hart. Daardoor wordt het overtollige vocht uit de benen makkelijker afgevoerd.
Comments


Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page