top of page

Mindful op reis... met onze inpaktips

Inpakken kan frustrerend zijn. Ofwel wacht je veel te lang met er aan te beginnen en wordt het een paar uur voor vertrek een stresserend noodzakelijk kwaad... ofwel ben je al weken aan het inpakken en twijfel je meer en meer of je wel voldoende en uiteindelijk toch niet teveel hebt ingepakt. Herkenbaar?

Met onderstaande tips kan ook inpakken een mindful activiteit worden :-)


1. Stel niet uit en houd het luchtig...

Pak je koffer in de dag voordat je vertrekt. Maak het makkelijk door kledingstukken te kiezen die je vaak draagt. Ben je toch iets vergeten? De meeste dingen kan je ook kopen op je bestemming, meteen een goede reden voor iets nieuws ;-)


2. Rollen maar...

Leer om je kleren op te rollen in plaats van op te vouwen. Je bespaart er een hoop plaats mee in je koffer en het helpt om kreuken te vermijden.


3. Douche slim en met respect voor de natuur...

Laat je grote flessen shampoo en bodylotion maar beter thuis. Maar ook tijdens je vakantie gebruik je liefst jouw vertrouwde verzorgingsproducten die goed zijn voor je huid en de natuur. Daarom bestaan er heel wat RainPharma producten ook in reisformaatjes! Omdat de formules zo geconcentreerd zijn, zijn ze erg zuinig in gebruik. Zo is een 100ml Skin Wash goed voor bijna 3 maanden douchen én het neemt heel weinig plaats in in je reiskoffer!


4. Voorbereiding is key!

Bereid je goed voor zodat je enkel meeneemt wat je echt draagt. Ben je sportief? Vergeet dan zeker je loopschoenen en sportoutfit niet. Zonneklopper? Een extra bikini of zwembroek kan handig zijn. Fervente wandelaar? Wandelschoenen... check! En je zonnebril niet vergeten!

Kies outfits die je sowieso wil dragen tijdens je vakantie en check of je sommige stuks ook anders kan combineren: past die short bij twee topjes? Dat spaart meteen een extra outfit in je koffer.


5. EHBOO (eerste hulp bij onvoorziene omstandigheden):

Voorzie altijd een outfit in je handbagage in geval van... Je weet nooit of je komt vast te zitten op je bestemming zonder koffer. En vergeet geen extra zak om je vuile was gescheiden te houden van je propere kleding!


6. Onze beautytips om niet als een perkamentje en 10 jaar ouder terug te keren:

  • Met een skinkit heb je je volledige gelaatsverzorging bij en het neemt geen plaats in in je reiskoffer!

  • Een 100ml skin wash is voldoende voor het ganse gezin om je dagelijks te douchen. Ga je naar een warme bestemming? Kies dan voor de verfrissende peppermint.

  • Een duo mini shampoo en conditioner past altijd in je reiskoffer.

  • Met een klein formaatje van de Prebiotic skin lotion geef je je zonnebrand huid de juiste verzorging.

  • Vergeet je zonnecreme niet! Op vakantie cind je meestal een chemische variant en die is niet zo gezond voor je huid en ook niet voor de natuur en het zeeleven. Deze neem je dus best mee van thuis. Kies voor een minerale filter zoals de Natural Daylight Defence in klein formaat voor in je handtas of groot formaat in je strandtas. Onze tip: smeer je om de 2 uur in voor de beste bescherming!

  • Toch te weinig gesmeerd of te lang in de zon gelegen? Brocolli seed oil kan je zonnebrand huid meteen verlichting geven. En... je kan deze ook perfect gebruiken voor je droge lokken! 2 vliegen in 1 klap dus!

  • Last but not least: start een een paar weken op voorhand met je cellen van binnenuit klaar te maken op een zonvakantie! Neem 1x per dag High Tech AOX om vrije radicalen te neurtaliseren. Deze ontstaan onder andere onder invloed van de zon en tasten het immuunsysteem aan en kunnen leiden onder andere tot voortijdige veroudering.


Comentarios


Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page