top of page

De kracht van essentiële oliën


Natuurlijke geuren brengen sfeer in huis en hebben een positief effect op je humeur. Laat synthetische parfums vanaf nu links liggen en geef je huis een persoonlijke geur met pure essentiële oliën, van de woonkamer en de keuken tot in het kleinste kamertje.

Met essentiële oliën zorg je voor een natuurlijke geur in huis. Rustgevend, warm en kruidig of liever oppeppend, verfrissend en fruitig? Gezelligheid creëren of onaangename geurtjes verjagen? Ons aromatherapy Essentials gamma telt ondertussen meer dan 20 verschillende essentiële oliën. Wedden dat je voor elke stemming en voor elke plek in huis het geknipte geurtje vindt?

De aroma diffuser is een absolute must-have voor fans van aromatherapie. Water, een paar druppeltjes premium essentiële olie en een stopcontact: meer heb je niet nodig om elk plekje in huis een originele geur te geven. Zodra je het toestel inschakelt, verspreidt het geruisloos een geurige, witte, droge en koude mist door middel van ultrasone golven. Doordat het water niet opwarmt een er geen verbranding aan te pas komt, is de aroma diffuser veiliger voor kinderen en huisdieren én blijft de lucht in huis zuiver. Dankzij het warme witte licht van de ledlampjes, heb je meteen ook een energiezuinig sfeerlampje in huis. Ga je liever met een spray aan de slag? De stijlvolle roomspray flesjes voorzien echt elk hoekje van je huis van een lekker geurtje.

Weet je niet goed welke geur te kiezen? Laat je inspireren door de kracht van deze essentiële oliën:

ORANGE: Sinaasappel is een geur voor workaholics. Er hangen altijd een heleboel sinaasappels aan een sinaasappelboom. Een beeld dat ons eraan herinnert dat er genoeg tijd, energie en geld is en we onze zorgen over morgen kunnen loslaten.

EUCALYPTUS: Eucalpytus is een aanrader wanneer je je mentaal uitgeput voelt. Het heeft een verkoelend effect doordat het de circulatie naar de hersenen stimuleert.

ANIJS: De warme, kruidige geur van anijs heeft een heerlijk ontspannend effect. Het kalmeert ook de maag wanneer die van streek is of als je te veel gegeten hebt.

CEDARWOOD: Voel je je eenzaam, geïsoleerd van de rest van de wereld? Ceder geeft je zin om opnieuw te connecteren met de wereld. Het is een geur die mensen samenbrengt. Verder heeft Cedarwood een kalmerend effect op je zenuwstelsel.

LEMONGRASS: Hangt er een slechte sfeer op kantoor of in je huis? Citroengras haalt de negativiteit uit de lucht. Aangezien citroengras een onmiddellijk kalmerend effect heeft, helpt het wanneer je je angstig of geïrriteerd voelt.

LEMON: De geur van citroen is verkwikkend, versterkend en het ondersteunt je immuunsysteem.

THYME: Zakt de moed je in de schoenen als je denkt aan wat je allemaal nog moet doen? Tijm geeft je een boost zodat je er weer tegenaan kunt. Van de essentiële olie van tijm gaan je luchtwegen open. Het pakt ook infecties aan in je borst en keel waardoor je verkoudheid sneller voorbij gaat.

LIME: Voel je je verdrietig of ontmoedigd na een tegenslag? Limoen pept je op zodat je toch de moed vindt om door te gaan. Met de essentiële olie van limoen kun je de lucht zijn je huis zuiveren.

PINE: Moe? Zit je hoofd vol negatieve gedachten en twijfels? Den heeft een revitaliserende werking en een diepgaand anti-stress effect. Het werkt ook verzachtend als je een pijnlijke keel of een beginnende verkoudheid hebt.

ROSEMARY: Staat je leven op losse schroeven door een nieuwe job, een nieuwe relatie, een verhuis of andere grote veranderingen? Rozemarijn geeft je meer vertrouwen in jezelf en in de toekomst.

LAVENDEL: Lavendel zorgt ervoor dat je sneller inslaapt en minder vaak wakker wordt waardoor je uitgeruste opstaat.

BASIL: Basilicum helpt je om met een open geest te kijken naar wat er allemaal gebeurt in je leven in plaats van ervan weg te lopen.

FRANKINCENSE: Een rusteloos gevoel? Wierook heeft een kalmerend effect op je zenuwstelsel.

GINGER: Gember geeft je zelfvertrouwen en de kracht om actie te ondernemen en zo je dromen te realiseren. De essentiële olie van gember is stimulerend en (hart)verwarmend. Het vergroot je concentratievermogen en vermindert gevoelens van angst, ongerustheid, geïrriteerdheid en vermoeidheid.

CINNAMON: Kaneel is een geur die depressieve gevoelens op de vlucht jaagt en je er weer bovenop helpt als je je uitgeput voelt.

SAGE: Wanneer je je depressief voelt, kan salie je helpen om het leven weer door een roze bril te zien. Net als lavendel geeft ook salie je dat kalme, vredige gevoel dat je nodig hebt om 's avonds heerlijk weg te doezelen.

MADARIN: Je kunt niet boos blijven kijken wanneer je mandarijn ruikt. Mandarijn is een happy geur die je creativiteit stimuleert en het kind in je wakker maakt.

GERANIUM: Gestresst? De geur van geranium geeft je het geruststellende gevoel dat het allemaal goed komt. Overwerkt? Geranium helpt je om te aarden.

PATCHOULI: Patchouli heeft een heel aardend effect. Het is een geode geur wanneer je de neiging hebt om te overanalyseren. De essentiële olie van patchouli brengt je tot rust wanneer emoties zoals boosheid of angst de kop opsteken.

YLANG YLANG: Als je een beslissing moet nemen, luister je dan naar je hart of naar je verstand? Soms is het echter beter om naar je hart te luisteren. Ylang Ylang assisteert je daarbij. Sta je onder spanning? Ylang Ylang doet de stress van je afvloeien als water.

Hoe gebruik je de essentiële oliën?

Gebruik een Roomspray om elke kamer in huis van een heerlijk geurtje te voorzien.

Gebruik je liever de aroma diffuser? Vul de diffuser met water en enkele druppels essentiële olie. Zodra je het toestel aanzet, geniet je van een natuurlijk aroma en warm licht. Je kan kiezen tussen 2 formaten: De kleine versie (100ml) is perfect voor ruimtes tot 25m2, de grote variant (500ml) is geschikt voor grote ruimtes tot 100m2.

Iedere vrijdagochtend maken wij bij Pura Vida gebruik van aromatherapie tijdens de Yin Aroma Yoga lessen. Bekijk ons uurrooster hier.

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page